Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας αποτελεί Δήμο της Περιφέρειας Αττικής που συστάθηκε με το Νόμο 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) από τη συνένωση των  Δήμων Μάνδρας, Βιλίων, Ερυθρών και της Κοινότητας Οινόης. Η έκταση του Δήμου είναι 426,26τετ.χλμ. και ο πληθυσμός του 20.098 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Δημοτική Ενότητα Μάνδρας

Η Μάνδρα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση πόλη της Δυτικής Αττικής (206.000 στρέμματα) και βρίσκεται μεταξύ Ελευσίνας, Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης. Μερικά από τα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της περιοχής είναι η Μονή του Οσίου Μελετίου, η εκκλησία του 11ου αιώνα του Αγίου Ιωάννη του Κορακά, καθώς και νεότεροι χρονολογικά Ναοί όπως  ο Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών και ο Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (σε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Τσίλερ).

Δημοτική Ενότητα Βιλίων

Τα Βίλια (παλαιότερα Ειδυλλία) αποτελούν κωμόπολη της Δυτικής Αττικής η οποία είναι οικοδομημένη στην πλαγιά του Κιθαιρώνα, σε υψόμετρο 600 μέτρων.Ο πληθυσμός ανέρχεται στους 3.215 κατοίκους, με πυκνότητα δόμησης 22 κατοίκων/χμ2.

Δημοτική Ενότητα Ερυθρών

Η Δημοτική Ενότητα Ερυθρών βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του Κιθαιρώνα και σε υψόμετρο 480 μέτρων, στα όρια των Νομών Αττικής και Βοιωτίας. Πλησίον της περιοχής εντοπίζονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Πλαταιών, πάνω στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, 60 χλμ. από την Αθήνα.

Οινόη

Η Οινόη βρίσκεται 45χλμ. από την Αθήνα επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο πληθυσμός της ήταν 764 κάτοικοι, ασχολούμενοι ως επί το πλείστον με αγροτικές εργασίες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.mandras-eidyllias.gr